2007. augusztus 20., hétfő

BeszélgetéSeM 2007 augusztus 14.

Téma: Generációs problémák a BDSM-ben.


Első körben a korkülönbséget vitattuk meg, és a hozzászóló hölgyek azt mondták, hogy számukra fontos az idősebb partner, az viszont már megoszlott, hogy a nagy vagy a kicsi korkülönbség az ideális. Az az általános tapasztalatuk, ha a Dom fiatalabb, akkor sokkal nehezebben működik a kapcsolat.

Az új generáció kérdéskörében alapvetően megjelent az a probléma, hogy a kezdők, tapasztalatlanok, nincs kitől tanuljanak, ezért nehezebben értik is meg a dolgokat. Sokukat olyanok vezetik be a BDSM-be akik inkább kihasználják őket. Hasznos lenne a Domináns (vagy magukat dominánsnak valló) emberek, elsősorban a férfiak modorán javítani.
Iletve több ifjoncot megismertetni a BDSM-mel.
Alapvetően nincs megfelelő háttéranyag az interneten, erről is folyt a diskurzus, hogy hasznos lenne a honlapokat frissíteni. Illetve, hogy melyik az a honlap, ami jó alapot szolgáltathat. Természetesen felmerült Jeromos honlapja, illetve a Hetedik klubé is. Az előbbit néhányan kicsit elavultnak tartanak, mások szerint így is alkalmas arra, hogy az újoncoknak jó alapot kínáljon. Amivel egyébként én is egyetértek, hogy alapnak jó.

Aztán arról is szó esett, hogy régen kicsit másképp nézett ki a BDSM, illetve ki milyen régóta foglalkozik vele. Régen teljesen természetes volt, hogy a férfi az Úr a háznál, de BDSM akkor is létezett, csak vélhetően kicsit más formában.

Végül pedig volt egy kis eszmecsere a BDSM elfogadásáról, illetve arról, hogy Magyarországon még mindig idegen és beteg dolognak tartja a BDSM-et az emberek többsége. Mert pl. nem lehet pórázon végigvezetni valakit az utcán.

Tzimisce

Nincsenek megjegyzések: